Se upp med hjälpare

av Johan Ydrén, kategori Konflikthanterare

Som verksam inom både psykoterapi och konflikthantering märker jag att det reflekteras mer över varför man blir terapeut än varför man väljer att bli konflikthanterare. Det är en viktigt fråga i båda yrkena eftersom våra personliga behov riskerar att komma i vägen för vår förmåga att hjälpa klienter. Något man ständigt måste vara vaksam på. Därför blev jag glad över den här läsvärda texten om s.k. giftiga medlare som vill rädda världen, toxic mediators.

Personligen oroar jag mig dock mer över konflikthanterares personliga värderingar än deras behov. Jag har inte stött på så många hjälpare. Branschen är så pass svår att komma in i och vägen är så pass akademiskt krokig att traditionella vård och omsorgsjobb säkert lockar fler hjälpare. Däremot upplever jag en oroande gränslöshet, värderingsmässigt mer än praktiskt som tur är.

Share

{ 1 comment… read it below or add one }

anne september 23, 2011 kl. 6:54

senare tillfälle, en bild av situationen gestalt terapi samtal ut med orden vad som tynger i nuet, föflutna med sig i video tape icke ryggsäck mat bas behov trappsetg…

Previous post:

Next post: