Testa konfliktstilar

av Johan Ydrén, kategori Konfliktstilar,Test

1974 skapades det mest välkända testet för konfliktstilar. Döpt efter de som skapade det heter det Thomas-Kilmann Conflict Mode Instrument, TKI. Testet är relativt enkelt med 30 frågor och det florerar en del andra test men TKI är det vanligaste. Med hjälp av frågorna får man reda på hur mycket man använder var och en av de 5 konfliktstilarna relativt till varandra. Läs gärna vad Kilmann själv skriver.

Man ska kanske akta sig för att försöka utläsa för mycket från testet men det brukar vara populärt och kan ligga till grund för en diskussion. Det är inte så svårt att hitta onlinetest på nätet men det finns även ett gratis programvara, RM Conflict Mode Instrument, som företaget rmproductions.cc varit vänliga och lagt upp. Det är snyggt och har en del intressanta finesser som att man kan göra testet flera gånger och följa hur man förändrar sin preferens över tiden.

Share

{ 3 comments… read them below or add one }

Lilian Mikaelsson maj 23, 2011 kl. 15:55

Hej! Spännande om konfliktlösning! Men länken till testet fungerar ej. Hur kan jag få tillgång till testet? Mvh, Lil.

Johan Ydrén juni 12, 2011 kl. 21:56

Hej, tyvärr verkar det som att testet är borttaget. Det ursprungliga testet som är upphovsrättsskyddat har kommit i en svensk version och upphovsmännen har börjar marknadsföra det kraftigare så de kan ha rensat upp på nätet. Här är ett liknande jag hittat: http://webhome.idirect.com/~kehamilt/ipsyconstyle.html

SEBASTIAN SEPULVEDA oktober 31, 2011 kl. 23:53

Jag var med för ett par dagar sedan i en fort-fortbilnding om Konflikthantering som hölls av Anneli och Tone ute på Lökeberg. EXCELENTE. I mina tysta moment dagar efter kursen förstår jag att med dem redskap jag fick, jag har vuxit lite till. Processen pågår fortfarande inom mig. Jag inser att jag har ändrat som människa. Jag är mer avslappnad i alla kretsar där jag rör mig. Jag känner mig stolt över att ha fått chansen att kunna få vara med. ÄNNU EN GÅNG: TACK SÅ MYCKET Anneli och Tone, tack till alla mina kollegor som var med, och även mycket tack till Hyresgästföreningens utbildningsgruppen i Västra Regionen, Göteborg.

PD: Den andra länken till test fungerar ej heller.
Finns sådana fortbildningar/kurser/seminarier på spanska? eller material på spanska?
MVH. Sebastian

Previous post:

Next post: